„Harmadik Szombat” Sakkfesztivál

Újvidéken rendezték meg 2018. november 11-e és 25-e között a „Harmadik Szombat” Sakkfesztivált. A verseny kiváló körülmények között a „Fontana” hotelben zajlott. Hét országból érkeztek játékosok, hogy összemérjék tudásukat. Egyesületünk játékosai két különböző csoportban indultak.

Legfiatalabb versenyzőnk, Marjanovic Alex, mindössze 10 évesen a felnőttek között indult a nyílt bajnokságon. Nála sokkal erősebb játékosakkal is lelkesen küzdött, végül 5 játszmából két döntetlent sikerült kiharcolnia, az egyiket egy nemzetközi mester ellen.

Marjanovic Annamária a nemzetközi mesteri körversenyen vett részt, ahol 12-en játszottak egymás ellen, 11 fordulót. A rajtlistán második kiemeltként indult, de az első két forduló bemelegítő döntetlenjei után, hatalmas lendülettel hatot nyert egymás után. Ezzel magáénak tudhatta első férfi nemzetközi mesteri és harmadik női nagymesteri normáját. Végül 8 ponttal a 11 fordulóból, első lett fél pont előnnyel és 22 élő pontszámot is nyert.

Mindkettőjük számára hatalmas tapasztalatot jelentett ez a verseny és reméljük a továbbiakban is ilyen, vagy még nagyobb sikereket fognak elérni.