Rapid & Schnell Európa Sakkbajnokság

Macedónia fővárosában, Szkopjéban 2018. december 5-e és 9-e között rendezték meg a Rapid és Schnell Európa Sakkbajnokságot. 37 országból több, mint 400 játékos vett részt a bajnokságon.

A Schnell bajnokságot 3 perc plusz minden lépés után két másodperc hozzáadású idő kontrollal játszották. Dupla fordulók voltak tehát 11 játékossal játszottak versenyzőink, de mindenkivel két játszmát egyet világossal és egyet sötéttel. Ifjú harcosunk, Marjanovic Alex, 7 pontot gyűjtött össze a 22 játszmából és 105 élőt nyert, ami fiatal korához képest fantasztikus teljesítmény. Második helyezett lett a 10 év aluli kategóriában, ami ezúttal díjat is jelentett neki.

Marjanovic Annamária remek hajrával 13 pontot és 143 élőt szerzett. A bajnokságon 3. lett a volt világbajnok, GM Stefanova Antoaneta és a háromszoros korosztályos bajnok, IM Tsolakidou Stavroula mögött, akinek ugyanannyi pontja lett, mint neki, de a második kritérium neki kedvezett.

A Rapidon 15 perc plusz 10 másodperc hozzáadású időbeosztás volt. 13 fordulót játszottak, de ezúttal nem duplákat. Alex sokkal erősebb játékosok ellen 4 és fél pontot gyűjtött össze, ami +66 élőt jelentett neki. Annamari még jobban játszott, mint a schnell bajnokságon, 8 pontot szerzett, élőjét 48 ponttal gyarapította. A nők között a 2. helyen végzett, a volt világbajnoknő lett itt is első, a harmadik helyet a bolgár válogatott tag, IM Videnova Iva foglalta el.

A fiatalok nagyon sokat tanultak a játszmákból és reméljük, hogy még sok ilyen magas színvonalú versenyen fognak részt venni.

Köszönjük mindenkinek akik adományaikkal hozzájárultak, hogy egyesületünk tagjai kijussanak a versenyre.